Přihlášení

Městská knihovna Písek hledá nové zaměstnance

19. 6. 2018 | Věra Vodvářková | Diskuze (12) | Kultura

Městská knihovna Písek hledá nové zaměstnance na pozice "Pracovník/ice zájmového a neformálního vzdělávání – lektor/ka" a "Ekonom/ka/ – účetní".

Přihlášky společně s požadovanými dokumenty lze zasílat  na adresu Městská knihovna Písek, Alšovo nám. 85, 397 01 Písek nebo osobně do podatelny (čítárna). Termín podání přihlášek je stanoven na 12. července 2018 do 12,00 hod.  

Bližší podmínky včetně náplně práce a požadavků na přijetí jsou k dispozici na webových stránkách knihovny.

 

Městská knihovna Písek
Alšovo nám. 85
397 01 Písek

www.knih-pi.cz

0
0

Diskuze k článku +

23. 6. 2018 (19:47)  –  Martin Brož

0
0

Už delší dobu se podivuji tomu, že v knihovně nějak zázračně mizí lidé, kteří mají vřelý vztah ke knihám a jsou odbrníky na svém místě, místo toho jsou neustále vyhlašovány pracovní pobídky na pracovní místa, která mě tam prostě nějak nesedí. Dle mého by měla knihovna hlavně začít uvažovat jak udělat to, aby jí neodcházela ta pracovní síla, která knihovnu dělá knihovnou a né školou či sladovnou.

PS: Za 16 tisíc hrubého magistra? No hodně štěstí.

Odpovědět

25. 6. 2018 (00:07)  –  Luděk Blaha

0
0

"by měla knihovna hlavně začít uvažovat jak udělat to, aby jí neodcházela ta pracovní síla, která knihovnu dělá knihovnou a né školou či sladovnou."

Nevím, jak velká je fluktuace zaměstnanců písecké knihovny, nevím ani, který konkrétní zaměstnanec dělá knihovnu knihovnou. Vím ale zcela určitě, že veřejná knihovna není, nebyla a věřím, že nikdy nebude pouhou půjčovnou knih. Něco jako půjčovna lyží nebo elektrického nářadí. Knihovna má být především místem setkávání lidí. Lidí se zájmem o literaturu a informace vůbec. Místem kultivace občanů, a jejich prostřednictvím pak i kultivace společenství. Takových míst je v Písku celá řada. Jsou to státní, spolková, soukromá, a kdoví jaká ještě centra či střediska rozvoje lidí různého věku a různých zájmů v oblasti kultury, sportu nebo techniky.
Není mi ale dost dobře jasné, proč by městská knihovna nemohla sama vhodnou formou nabízet různé kultivační služby popřípadě doplňovat nebo rozšiřovat nabídku jiných institucí. Ať už to jsou různé přednášky, besedy pro občany i žáky škol, vzdělávací cykly, podpora začínajících autorů všeho věku či literární kroužky, aniž by byla v nějakém konkurenčním konfliktu s jinými institucemi. To je snad běžná a žádoucí praxe.
Nechci se pouštět do hloubkových analýz v oblasti, v které nemám patřičného vzdělání, ale pohledem běžného občana vidím a předpokládám, že to tak bez problémů funguje. Namátkou… sportu a hudbě se pro děti a mládež v Písku věnují mimo dalších i dvě, mohu-li to tak říci, instituce s bohatou tradicí, to jest Sokol a Základní umělecká škola. Sportovní i umělecké aktivity má ve svojí nabídce ale třeba i Dům dětí a mládeže, a řekl bych, že v žádném případě ku škodě věci. Sokol nenabízí například cvičení aikido, a ZUŠ zase dancehall.
Dovozuji, že městská knihovna prostřednictví svého ředitele nemá ambici trumfnout Sladovnu a odlákat jí její návštěvníky. Zvláště pak, není-li zřejmě průnik skupin uživatelů služeb Knihovny a Sladovny nikterak významný. Domnívám se.
Předpokládám, že město Písek samo má zájem, aby se všichni kultivátoři veřejného prostoru rozvíjeli ve vzájemné shodě a k užitku obyvatel města. A že tedy činnost a směřování těchto kultivátorů přiměřeně koordinuje.
V každém případě jsem přesvědčen, že zastupitel občanů města by měl jít ve svých úvahách a soudech dál, než jen k pošklebkům nevalné úrovně. Viz "PS: Za 16 tisíc hrubého magistra? No hodně štěstí." A to ještě pošklebkům podaným poněkud zkresleně. Šestnáct tisíc je dolní mez intervalu a titul magistra pak mez horní.

Odpovědět

28. 6. 2018 (00:25)  –  Luděk Blaha

0
0

Chci věřit, že červené palečky jsou směrovány proti mojí osobě, a ne proti knihovnickým aktivitám v oblasti osvěty. Bylo by to poněkud pochmurné. Především pak pomyšlení, že by se městská knihovna mohla bez rozpaků přestěhovat do některé z místních hnědopolně opuštěných budov a fungovat jako prostý sklad knih.
Škoda jen, že se zřejmě nedozvím, co je na úvaze o kultivaci veřejného prostoru špatně.
Ty palce dolů u inzerátu na účetní už je dokreslují celkově rozvernou atmosféru této klikací kratochvíle.

Odpovědět

28. 6. 2018 (00:52)  –  Luděk Blaha

0
0

Během dvaceti minut dvacet palců. Průměr palec za minutu. Víc ajpin po ruce nemáš?

Odpovědět

28. 6. 2018 (00:55)  –  Luděk Blaha

0
0

Ten jeden zelený, to ti ujela ruka?

Odpovědět

28. 6. 2018 (19:33)  –  Michaela Šťastná

0
0

Já jsem v tomhle "konzerva", pokud nevím, kdo označuje paprčema příspěvek, pokouším se je nevnímat. Jasně že je také také vidím u svých příspěvků, ale nic z toho nevyvozuji. Tady to vypadá, že se tím navíc někdo jen baví….. Anebo někoho hodně … štvete :-)

Odpovědět

28. 6. 2018 (22:42)  –  Luděk Blaha

0
0

Ty 'paprčky' doopravdy problém nejsou. V pozdně noční době, kdy na tomto webu už mnoho ruchu není, skončilo skóre během pár minut ve stavu 1 : 51. Čehož dosáhnout je jen otázka trochy času a potřeby toho dosáhnout. Ten jeden zelený palec byl zřejmě jen ukliknutí. Takovou potřebou trpívají lidé, kteří se nerozpakují si například na sebe do tisku napsat oslavný článeček pod jiným jménem. Ale to také není problém. Takový je svět chrabrých vůdců, kteří jsou nějakou vyšší mocí povoláni k tomu, aby se s vervou brali za prospěch především svůj vlastní.
Drobný problém spatřuji právě v tom, 'že se zřejmě nedozvím, co je na úvaze o kultivaci veřejného prostoru špatně'. Poštěkávat z poza buku bývá jednodušší, než do debaty vstoupit. Ale to už se tak stává u lidí charakterově spíše malých a duchovně poněkud plytkých.

Odpovědět

9. 7. 2018 (22:27)  –  Martin Brož

0
0

Milej Luďku, je vidět že očividně si to tu papričkuješ sám, klidně se koukni na mé přihlášení, jsem tu tak max jednou týdně, nemám bohužel tolik času jako ty abych celé dny místo práce trávil na Píseckém světě a papričkoval a nebo dával lajky :) co se týká IP adres, mám jich jen 10 tj to jsou NATy na kterých jsem schopen se přilásit a musel bych kvůli tomu obýhat celej Písek, na což zase nemám čas, tudíž piš si tu své konspirační teorie stejně jako jsi je vyprávěl o bůh ví kom bůh ví kde. Já nejsem z těch lidí co ti to bude dále žrát .) přeji ti krýsný večer.

Odpovědět

9. 7. 2018 (22:30)  –  Martin Brož

0
0

Jinak pro Písecký svět bych doporučil ustoupit od papriček a lajků ale dát normální lajkování navázané přes Facebook, kdy by bylo možné opravdu sledovat reálné hodnocení článků, ale to jsem vám již říkal minimálně tak 2 roky nazpět.

Odpovědět

10. 7. 2018 (08:51)  –  Redakce PS

0
0

Díky za doporučení –-- potřebovali bychom toho kolem webu změnit mnoho (a podstatnějšího), ale jeho technickou správou se dříve zabýval (nikoliv dobrovolnicky, ale za peníze) jeden z "vašich mužů", který bohužel přestal pokud vím zcela reagovat na jakékoliv prosby a zprávy mých redakčních kolegů… :-( :-( :-(. Nejsme v situaci, kdy bychom si mohli dovolit standardně zaplatit programátora a v redakčním dobrovolnickém týmu žádný ajťák není. Pokud Vás – nebo kohokoliv z nejširší veřejnosti – napadne řešení, jak Píseckému světu pomoct, budeme samozřejmě rádi!!!

Odpovědět

10. 7. 2018 (09:25)  –  Martin Brož

0
0

No ozývat se nepřestal jen vám, bohužel i mě. Rád bych pomohl, ale nejsem programátor, tudíž bohužel :(

Odpovědět

12. 7. 2018 (00:30)  –  Luděk Blaha

0
0

"Škoda jen, že se zřejmě nedozvím, co je na úvaze o kultivaci veřejného prostoru špatně."

Co už se dá dělat. Tak to prostě chodí. ' No hodně štěstí.'

Odpovědět

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.