Přihlášení

Bezbřehá Goldova fantazie na kolážích v Podčáře pobaví a nutí i k zamyšlení

9. 3. 2018 | Zbyněk Konvička | Diskuze (0) | Kultura

Pro svou teprve druhou výstavu, první se konala v Karlových Varech, přijal Golda, basák kultovní kapely Znouzectnost, pozvání do Divadla Pod čarou, aby zde prezentoval své koncertní plakáty. Vernisáž jeho prací se konala 7. března a byla spojena s recitálem jeho autorských písní, které vypadly z repertoáru jeho domovské Znouzectnosti, protože byly pro koncertní hraní příliš klidné anebo jsou vhodnější pro komorní folkový recitál. Výstava potrvá do 15. dubna.

Podle slov autora se jedná o okamžité nápady, které souvisely s názvem klubu nebo místa, kde jeho skupina Znouzectnost měla vystupovat. Plakáty byly navrhovány původně pouze pro internet a facebook ve velmi malém rozlišení. „Docela byl problém je nazvětšovat, neboť v tiskové kvalitě by byly velké pouze asi 6 x 10 cm, což by pro výstavu nebylo asi nejvhodnější,“ zmínil se v úvodu vernisáže Golda. Podle jeho slov často až surrealistických koláží vzniklo kolem 500. Na každou akci zcela jiný originál. „Občas si motivy někde vybírám a pak to dávám dohromady, vždy ale od někoho, kdo už nežije, nebo jsou více než 70 let staré,“ zmínil Golda svou inspiraci, kdy spojuje často na první pohled nespojitelné, čímž vznikají jakési mikropříběhy, které vás zavedou do jiné dimenze, jiného světa. Často s lehce černým či bizarním humorem.

Na výstavě bylo k vidění cca 40 plakátů ze zmiňované 500 kusové sbírky. Z toho 21 jich na výstavě zůstalo v rámech a budou k vidění do 15. dubna. Další si návštěvníci mohli prohlédnout pouze po dobu vernisáže na stolech v galerii.

Na vernisáži zazněla i píseň Sedmerokrát od Znouzectnosti:

Fotogalerie k článku


0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.