Přihlášení

DNES V PODČÁŘE: Divadlo Kašpar představí balady z Kytice K. J. Erbena

9. 6. 2020 | Zbyněk Konvička | Diskuze (0) | Kultura

Po úspěšném představení Kytice v podání Jana Potměšila a Jakuba Špalka, herců z pražského Divadla Kašpar, se Divadlo Pod čarou rozhodlo pro reprízu této interpretace Erbenových balad. Ta se odehraje 9. června od 20 hodin na malé scéně Divadla Pod čarou. Právě komorní prostředí je pro Kytici v podání Kašpara ideální. Do představení totiž zapojují loutky a další drobné rekvizity a spolu s minimalistickými, ale efektními kulisami vytváří podmanivou až expresivní atmosféru. Buďte si jisti, že se budete krásně bát i dojímat. A i když se jedná o balady, tak se budete popadat i za břicho.

Sami herci z Divadla Kašpar k představení říkají: „S láskou, nadšením a pokorou jsme se pustili do Erbena. Balady skvostného českého klasika s originálními prvky loutkového bytového divadla (aneb) my dva a home made puppets. Pouhá poctivá recitace dvou protřelých herců totiž může být dostatečným zážitkem.“

Spolku Kašpar to naštěstí nestačí. Každou z balad pojímá trochu jiným způsobem a divákům tak chystá rozmanitý a neotřelý večer. Své pak dělá i stísněný prostor malého sálu, který baladám dodává potřebnou intimitu. Kapacita prostoru je omezena!

Hrají: Jakub Špalek a Jan Potměšil

UDÁLOST NA FACEBOOKU

Vstupné: 360,- / klubová karta: 250,-

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.