Přihlášení

Vynikající divadlo Continuo v Písku

16. 8. 2013 | Ondřej Blažek | Diskuze (1) | Kultura

Následující řádky nemají ambici odborně recenzovat představení divadla Continuo, ale spíše na poslední chvíli pobídnout píseckou veřejnost, aby se na tuto – na naše maloměstské poměry dosti mimořádnou – kulturní akci vypravila. Poslední představení proběhne už 22. srpna.

Představení "Ve sklepě" je experimentální, živelné, kypící mládím kosmopolitního hereckého souboru a zároveň prodchnuté tématem smrti. Příliš se nemluví, spíše křičí do prázdna. Je to hra o čtyřech obrazech, naplňujících zrak a sluch. Každý obraz se odehrává v jiné sklepní místnosti, kam se spolu s herci budete muset přesunout i vy.

Na představení jsem šel bez větších očekávání, odcházel nadšen.

V hlavě mi zůstal především obraz asi dvacítky mladých, krásných lidí, kteří s obavami, vzpírajíc se, nezadržitelně spějí k neznámému přízraku smrti. Zůstal i zatuchlý zápach hlíny, půdního živlu a symbolu věčného odpočinku lidí, nalepeného na bosých nohou; dunivé pobíhání zmatených bosých nohou po dřevěné podlaze; vody smáčející bosé nohy a okraje sukní a nohavic.

Hraje se od 8. do 22. srpna každý den od 20 hodin ve sklepení písecké Sladovny.

http://www.continuo.cz

0
0

Diskuze k článku +

16. 8. 2013 (15:20)  –  Martin Zborník

0
0

Jak napsal 14.8.2013 krajské vydání českobudějovického deníku.cz:
"Divadlo Continuo stále zachovává velmi vysoký umělecký standard a písecká Sladovna v srpnu nabízí to nejzajímavější, co lze na jihu Čech zhlédnout." Stejně pochvalné recenze vyšly i například v Lidových a Hospodářských novinách.
To mluví samo za sebe a já po shlédnutí mohu jen vřele doporučuji všem. Opravdu je to na Písek mimořádná událost a dává nám neopakovatelnou možnost zažít netušený kulturní potenciál doposud nezrekonstruované prostory sladovny v místech, kde měl podle původních studií vzniknout divadelní sál. Možná ho nahradí krokodýli, ale Continuo z historie sklepů Sladovny již nikdo nevymaže.

Odpovědět

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.