Přihlášení

Pálení čarodějnic propojilo opět hradišťskou komunitu

1. 5. 2015 | Zbyněk Konvička | Diskuze (0) | Kultura

Osadní výbor Hradiště ve spolupráci s MŠ Hradiště a TJ Hradiště se rozhodly navázat na dva roky přerušenou tradici stavění máje a pálení čarodějnic. Počasí bylo přívětivé, spolupráce se všemi vynikající a Hradišťáci návrat k tradici ocenili početnou návštěvou.

Dopolední program byl určený těm nejmenším nejen z mateřské školy na Hradišti. Příchozí masky čarodějnic a čarodějek ve špičatých kloboucích budily dojem zájezdu školy čar a kouzel v Bradavicích. Harry Potter je stále v kurzu a děti zkrátka baví. Pro děti byly připravené špekáčky, pruty a oheň, takže si hned mohly opéci svačinku a pustit se do her a soutěží, za něž dostávaly drobné pamlsky. Po páté hodině se fotbalisté místního klubu ujali stavění máje, rozdělávání velké vatry a pomoci s velkým pivním stanem, stoly a lavicemi, které byly pojistkou pro nepřízeň počasí.  

Řada lidí kvitovala, že se akce opět uspořádala a mohli se tak potkat se sousedy, známými a kamarády, které za celý rok často ani nevidí. Přirozené potkávání v centru dění Hradiště, kterým se díky TJ Hradiště stal fotbalový areál a přilehlá louka, kde se také trénuje, chce Osadní výbor dále rozvíjet a pokračovat v dalších akcích. Dalšími místy, kde by se podobná setkání při jiných příležitostech mohla konat, jsou areál Střelnice u motokárové trati, hostinec U Srnků a lesy samotného Hradišťského vrchu. U ohně se rojily nápady na další kulturní či sportovní akce, kterými by vrch Hradiště nad Pískem ožil a mohl přitáhnout pozornost dalších obyvatel Písku i okolí. 

Na místě je poděkovat všem, kteří se podíleli na přípravě přirozeného setkání hradišťské komunity – členům Osadního výboru, fotbalistům TJ Hradiště, Láďovi a Lucii z občerstvení na hřišti za mimořádné nasazení při obsluze hostů, Divadlu Pod čarou za stoly a lavice, Romanovi Běleckému za stan a dopravu a Mírovi Zachovi za ostrahu areálu přes noc. Věříme, že se všem Hradišťákům i mimohradišťským akce líbila a že budou mít chuť se účastnit dalších. 

Podobně viděli akci pedagogové z MŠ Hradiště, přečíst si jejich hodnocení můžete ZDE.

Fotogalerie k článku


0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.