Přihlášení

Písečtí cestovatelé budou v Podčáře vyprávět o Kambodži a Vietnamu

27. 2. 2018 | Zbyněk Konvička | Diskuze (0) | Kultura

V rámci cyklu cestopisných večerů uvede Divadlo Pod čarou besedu o Kambodži a Vietnamu. O své zážitky se s vámi podělí Písečáci Martin Semecký, Petr Novotný a Petr Horák. Beseda se koná 6. března od 18 hodin v malé scéně klubu.

„Beseda bude v podstatě popis naší cesty. Ta začala v největším vietnamském městě a metropoli na jihu Vietnamu Ho Chi Minově městě (Saigonu), odkud jsme přeletěli na největší ostrov ve Vietnamu Phu Quoc. Pak se vydáme přes příhraniční městečko Ha Tien do města Kampot v Kambodži. V Kampotu se vyrábí jeden z nejkvalitnějších pepřů na světě. Podél pobřeží jsme pokračovali do největšího Kambodžského letoviska Sihanoukville, odtud pak do hlavního města Phnom Phen, kde jsme viděli například královský palác nebo muzeum genocidy Tuol Sleng,“ popisuje navštívená místa Martin Semecký.

Své vyprávění zaměří také na Siem Reapu, které sousedí se slavným chrámovým komplexem Angkorské říše, který cestovatelé nemohli vynechat. Návrat autobusem z Phnom Phen do Saigonu si Písečáci okořenili výletem do rybářského města Vung Tau na pobřeží jihočínského moře. Návštěva městečka My Tho na deltě Mekongu patřila k místům, která se nezapomínají, stejně jako krátké zastavení v Honk Kongu při zpáteční cestě.

 

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.